Box

Αίμα και Δάκρυ Ελληνικό

Καράβι  στη σύγχρονη την τρικυμία      την νέα σου ρότα να βρείς και πέταξε όλη σου την Ιστορία  σου λέν οι δυνάμεις της γής

Οι ήρωες χαθηκαν απ’ τα βιβλία           σημείο και αυτό των καιρών Θρησκέια, Πατρίδα για σας δεν υπάρχει μια θέση στο νού των παιδιών.

Αλλαξαν πολύ οι καιροί μας το λάθος το λέμε σωστό ,μας πνίγουν αργά την φωνή μας μα εγώ δυνατά τραγουδώ.

Μέσα μου θα έχω Αίμα και δάκρυ Ελληνικό , Ελλάδα μου σε αγαπώ
Ατσαλένια πίστη και στην σημαία μου Σταυρό,  Ελλάδα μου σε αγαπώ.

Αθάνατο πνέυμα σε κλείσαν στο μνήμα το φώς σου ζητούν να θαφτεί
γιατι έχουν Θεό τους μονάχα το χρήμα
μα η λάμψη σου δεν θα χαθεί .
Καράβι μου που τόσους αιώνες
με κύμματα εχθρών πολεμάς , χάνονται εκείνοι κι εσύ ταξιδεύεις, ποτήρι της δόξας κερνάς.

Γελάστηκαν όσοι θέλησαν να σβήσουμε απο τα χαρτιά κι απάντηση πάλι θα πάρουν απο του Ρωμιού την καρδιά.

 

Ελλάδα τα Νέα σου

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ «ΜΗΔΕΝ»

Συνέχεια....

Καλώς ή κακώς τα «σημάδια» των ημερών είναι εμφανή όχι μόνο στις μέρες μας  αλλά και σε ότι θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα. Πολλές προφητείες έχουν πυρπολήσει τα αυτιά σας  μέχρι τώρα , άλλες ψεύτικες ,άλλες φτιαχτές , άλλες πάλι σοβαρές αλλά πώς να ξεχωρίσεις ποιες είναι οι σωστές , ποιες έχουν την Θεία Χάρη και ποιες θα πραγματοποιηθούν στις μέρες μας;!!! Από την άλλη έχουμε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα για τα οποία η Ελλάδα τα είχε από πιο μπροστά και άς εθελοτυφλούν μερικοί λέγοντες ότι είναι σημείο των καιρών.Η ακρίβεια που έχει φτάσει σε σημείο αισχροκέρδειας , η εγκληματικότητα που μας υποχρεώνει να ασφαλίζουμε τα σπίτια μας σκορπώντας μερικά χιλιάρικα ευρώ για να προστατευτούμε αφού η πολιτεία δεν μπορεί να μας εξασφαλίσει  την  ζωή μας , το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπινου είδους. Αλλά για πιο ανθρώπινο είδος μιλάμε..; αυτού που τα δικαιώματα ποδοπατάμε όποτε μας συμφέρει, σκοτώνοντας ήθη και έθιμα, τσαλακώνοντας αξίες και ιδανικά.
Αυτά υπήρχαν και σε παλαιοτέρα χρόνια , θα μου πείτε, αλλά αναρωτηθείτε τον τρόπο με τον οποίο προβάλλονται όλα αυτά…. ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ. Καθημερινά βιάζεται η σκέψη μας , η αντίληψη μας  ο τρόπος ζωής μας. Τι κάνουμε γι αυτό; Ξαφνικά οι ποιητές του έθνους λούφαξαν , οι πολίτες μετατράπηκαν σε μαριονέτες και οι «υπερασπιστές» εξαφανίστηκαν.!!! Το αιώνιο σχέδιο καλά κρατεί..!! Κάποιους βολεύει αυτό… είναι σαν τον πόλεμο, ένας νικητής , ένας ηττημένος και πολλές απώλειες. Οι απώλειες είναι όμως αυτές που κοστίζουν. Αυτοί που δεν βλέπουν την κοινωνία μας ότι είναι «γκρίζα»  είναι οι βολεμένοι οι οποίοι όταν κιόλας πιάσουν λεφτά στα χέρια τους ,ξεχνούν , νομίζουν ότι κάτι είναι , αλλά στην ουσία γίνονται  τα «σκαλοπάτια πάνω στα οποία θα χτιστεί  μία νέα κοινωνία , η κοινωνία του φόβου , του εξαναγκασμού ,της τρομοκρατίας  και  της  υποταγής .
Ο Arxaios δεν βλέπει την κοινωνία «γκρίζα» , η κοινωνία τον βλέπει «γκρίζο»..!!! Ναι είναι αλήθεια , δεν υπάρχει μόνο το άσπρο και το μαύρο , υπάρχει και η ενδιάμεση κατάσταση , η Χρυσή Τομή των Αρχαίων Ελλήνων αλλά που να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει αφού δεν έχουμε παιδεία..!!
 Παιδεία δεν είναι να μιλάς και να γράφεις ωραία , αλλά να καταλαβαίνεις τι γράφεις και προπάντων να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις ή μάλλον καλύτερα , να καταλαβαίνεις τι πάνε να σου πασάρουν ως γνώση και ως τρόπο ζωής.! Ξεκίνησαν με την ΜΟΔΑ .Ολα είναι μόδα ….τα ναρκωτικά , το χρήμα , το ντύσιμο , το σέξ , η ελεημοσύνη , γιατί ;;; μην μου πείτε ότι το να είσαι ελεήμον την σήμερον εποχή δεν είναι μοδάτο;…τότε τι είναι; Επίσης  μόδα είναι να πηγαίνουμε και στην εκκλησία…!! Εκεί καταντήσαμε φίλοι  του INTERNET. Όχι μόνο αυτό αλλά ο «καλός Θεούλης» όλα τα προβλέπει…είπα INTERNET και μου άναψαν τα «λαμπάκια». Το ξέρετε ότι κάνουν όλα τα μυστήρια της εκκλησίας και μέσα από το διαδίκτυο; Εγώ για να σας πώ την μαύρη αλήθεια δεν περίμενα ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο…!!
Ακούστε λοιπόν τι άλλο κάνουν … Εξορκισμούς , ευχέλαια , αγιασμούς  και φυσικά ούτε λόγος για το INTERNET  , αφού το χρησιμοποιούν και οι ίδιοι. Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά διότι πονάνε πολύ…
Πίσω στην κοινωνία της Νέας Τάξης που θέλουν να επιβάλουν τα μεγάλα συμφέροντα. Αχχ ποτε θα βαρεθούμε να το ακούμε αυτό;!!! Και τα συμφέροντα ποιοι τα προωθούν;   Οι «γνωστοί – άγνωστοι» .! Ωραία καραμέλα για να την λέμε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας.Το ξέρουν καλά αυτοί το «τραγούδι» …Δώστε στον κόσμο προβλήματα για να σκέφτονται μόνο αυτά ή αυτά που εμείς θέλουμε και να μην έχει χρόνο για άλλα πράγματα.! Αφού λοιπόν εσείς οι υποστηριχτές  της Νέας Τάξης πραγμάτων λέτε ότι και παλιά ήταν έτσι , ΤΟΤΕ ας μου εξηγήσει κάποιος πως οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ελευθερία στην σκέψη τους και γεννούσαν συνέχεια φιλόσοφους; Και όχι μόνο φιλόσοφους;!
Ναι , το ξέρω άλλες εποχές εκείνες… ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ και ακόμα ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΕΙ.!Μου θυμίζει το «Σπήλαιο του Πλάτωνα» αλλά ποιος διαβάζει Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Είναι αναχρονιστική , μη επίκαιρη , σατανική  και προπάντων μη θρησκευτική. Θα ήθελα πολύ να μάθω ποιοι είναι αυτοί που την έχουν διαβάσει και εκφράζουν τέτοιο μίσος για τους προγόνους μας. Ο Arxaios αγαπάει και τιμάει τους προγόνους του διότι προέρχεται και από πρόγονο Μακεδόνα ήρωα ο οποίος έχασε την ζωή του για την πατρίδα στα Αλβανικά βουνά το 1940 στην περίφημη μάχη της «Κομμένης Πέτρας». Ακόμα αγνοούμενος είναι ο παππούς μου εκεί πάνω διότι δεν έχει πάει κανένας γαλονάς  του σημερινού ελληνικού στρατού ή πολιτικός για να διεκδικήσει τα κόκκαλα όλων αυτών που κάποτε ήταν στρατιώτες. Για την Ελλάδα ρε  γαμώτο .
Τα βιώματα , οι αρχές  και το Ελληνικό Αρχαίο Πνεύμα κάνουν τους πολίτες αυτής της Χώρας να ασφυκτιούν  να μην μπορούν να ανασάνουν , να ψυχοπλακώνονται  από το γκρίζο τοπίο της επικαιρότητας.  Καθημερινά σε όλα τα δελτία ειδήσεων ακούμε για ληστείες , αρπαγές ,βιασμούς , δολοφονίες , κλεψιές ,εγκλήματα πάθους , τροχαία ατυχήματα , ναρκωτικά , σκάνδαλα , πολέμους , πυρηνικά δήθεν ατυχήματα , εχθροπραξίες , πείνα , φτώχεια, αρρώστιες ………   και όλα αυτά σε μία κοινωνία η οποία δεν είναι «γκρίζα» …Αλήθεια για αυτούς που ισχυρίζονται το αντίθετο, για να μας πουν τότε τι θεωρούν αυτοί ως γκρίζο;!!!…και δεν εννοώ το χρώμα (για τους καθυστερημένους το λέω.)         
Και τώρα έρχεται η σοβαρότερη ερώτηση όλων των εποχών.: << πόσο χαρούμενοι νοιώθετε εσείς εκεί έξω;>>  Μήπως το να είσαι χαρούμενος σημαίνει να έχεις λεφτά και να έχεις αποδεχτεί τον «μεγάλο αδελφό»; Αλλά τι συζητάμε τώρα , για μερικούς είναι ψιλά γράμματα αυτά. Όποιοι πάντως είναι χαρούμενοι , τότε δύο συμβαίνουν : <<ή έχουν αποδεχτεί την όλη κατάσταση βλέποντάς τα όλα καλά και ανθηρά  ή είναι κρυμμένοι στον εαυτό τους  και περιμένουν τους άλλους ,για να βγάλουν το φίδι από την τρύπα…>>   Είτε έτσι ,είτε αλλιώς πάλι χαμένοι είναι…!!!Το όλο θέμα μου θυμίζει τα Λειτουργικά συστήματα των Υπολογιστών. Αφού θέλεις ευκολία και  σου έχουν φουσκώσει τα μυαλά με τα WINDOWS  και νομίζεις ότι μπορείς να τα κάνεις όλα με αυτά επειδή «αυτοί» το λένε , ΤΟΤΕ βάλε WINDOWS. Μην παραπονιέσαι όμως για ιούς και δούρειους ίππους .Αν όμως θέλεις να ξεφύγεις από την δήθεν πραγματικότητα που πάνε να σου πουλήσουν , αν θέλεις πραγματική λειτουργικότητα 64bit και προπάντων ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με  δυνατότητες  χωρίς μεγάλο hardware , ΒΑΛΕ LINUX . Στο linux  όμως πρέπει να διαβάσεις , να μορφωθείς αγράμματε που νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα βάζοντας WINDOWS και πατώντας μερικά πλήκτρα.!!! Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην κοινωνία μας.Τα «πλήκτρα» που πατάς εσύ τώρα στα WINDOWS ,τα είχαν πατήσει πολύ πριν από σένα οι Αρχαίοι Ελληνες. Κάνε και εσύ κάτι διαφορετικό….κάνε κάτι δικό σου, κάντε κάτι δικό σας.

Μην ξεχνάτε το καινούργιο  E-blog . Πείτε την γνώμη σας δυνατά και Ελληνικά.!

_______________________________________________________________________________________

Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.!!

Από τον ξεροτήγανο, 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ ΟΤΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ 557 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΟΜΩΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ 91 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΟ 1919 ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΗ ΠΑΠΑ-ΛΕΥΤΕΡΗ ΝΟΥΦΡΑΚΗ

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο για την εκπλήρωση του πιο μεγάλου Ελληνικού ονείρου...

Κάποτε μου μίλησε ο πάππους μου για ένα Κρητικό παπά, αληθινό παλικάρι, πού το Γενάρη του 1919 λειτούργησε κάτω από τους χιλιόχρονους θόλους της Άγια-Σοφίας! Πρωταγωνιστής αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος της εθνικής μας ζωής, το όποιο δυστυχώς αγνοούν πολλοί Έλληνες, ήταν ένα αληθινό παλικάρι, ένα βλαστάρι της λεβεντογέννας Κρήτης, της οποίας τα ανδρεία παιδιά έδωσαν πάντα το μεγάλο παρόν σ' όλους τους αγώνες του Γένους, από τα πανάρχαια χρόνια ως τις μέρες μας. Αναφερόμαστε στον παπα-Λευτέρη Νουφράκη από τις Άλωνες Ρεθύμνου, ό οποίος υπηρετούσε ως στρατιωτικός ιερέας στη Β' Ελληνική Μεραρχία, μια από τις δυο Μεραρχίες πού συμμετείχαν στις αρχές του 1919 στο «συμμαχικό» εκστρατευτικό σώμα στην Ουκρανία. Ή Μεραρχία αύτη στο δρόμο προς την Ουκρανία στάθμευσε για λίγο στην Κωνσταντινούπολη, την Πόλη των ονείρων του Ελληνικού λαού, ή οποία βρισκόταν τότε υπό «συμμαχική επικυριαρχία», ύστερα από το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Μια ομάδα Ελλήνων αξιωματικών με επικεφαλής 4ο γενναίο κρητικό και μαζί του τον ταξίαρχο Φραντζή, τον Ταγματάρχη Λιαρομάτη, το Λοχαγό Σταματίου και τον Υπολοχαγό Νικολάου αγνάντευαν από το πλοίο την πόλη και την Άγια-Σοφιά, κρύβοντας βαθιά μέσα στην καρδιά τους το μεγάλο μυστικό τους, τη μεγάλη απόφαση πού είχαν πάρει το περασμένο βράδυ, ύστερα από πρόταση και έντονη επιμονή του λιονταρόψυχου Κρητικού παπα-Λευτέρη Νουφράκη. Να βγουν δηλαδή στην πόλη και να λειτουργήσουν στην Άγια-Σοφιά.

Όλοι τους ήταν διστακτικοί, όταν άκουσαν τον παπα-Λευτέρη να τους προτείνει το μεγάλο εγχείρημα. Ήξεραν ότι τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Ή Άγια-Σοφιά ήταν ακόμη τζαμί και σίγουρα κάποιοι φύλακες θα ήταν εκεί, κάποιοι άλλοι θα πήγαιναν για προσευχή, δεν ήταν δύσκολο από τη μία στιγμή στην άλλη να γεμίσει ή εκκλησία. Ύστερα ήταν και οί ανώτεροι τους πού δεν θα έβλεπαν με καλό μάτι αυτή την ενέργεια, ή οποία σίγουρα θα προκαλούσε θύελλα αντιδράσεων από τους «συμμάχους» για την «προκλητικότητα» της. Ίσως μάλιστα να δημιουργείτο και διπλωματικό επεισόδιο πού θα έφερνε σε δύσκολη θέση την Ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο. Όμως ό παπα-Λευτέρης είχε πάρει την απόφαση του, ήταν αποφασιστικός και κατηγορηματικός. Αν δεν έρθετε εσείς, θα πάω μοναχός μου! Μόνο ένα ψάλτη θέλω. Εσύ, Κωνσταντίνε (Λιαρομάτη), θα μου κάνεις τον ψάλτη; Εντάξει, παππούλη, του απάντησε ό Ταγματάρχης, πού πήρε και αυτός την ίδια απόφαση, κι όλα πια είχαν μπει στο δρόμο τους. Τελικά, μαζί τους πήγαν και οί άλλοι. Το πλοίο πού μετέφερε τη Μεραρχία είχε αγκυροβολήσει στ' ανοιχτά, γι' αυτό ! επιβιβάστηκαν σε μία βάρκα στην οποία κωπηλατούσε ένας Ρωμιός της Πόλης και σε λίγο αποβιβάστηκαν στην προκυμαία.

Ό Κοσμάς, ό ντόπιος βαρκάρης, έδεσε τη βάρκα και τους οδήγησε από το συντομότερο δρόμο στην Άγια-Σοφιά. Ή πόρτα ήταν ανοιχτή λες και τους περίμενε. Ό Τούρκος φύλακας κάτι πήγε να πει στη γλώσσα του, όμως τον καθήλωσε στη θέση του και τον άφησε άφωνο ένα άγριο κι αποφασιστικό βλέμμα του Ταξίαρχου Φραντζή. Όλοι μπήκαν μέσα με ευλάβεια και προχώρησαν κάνοντας το σταυρό τους.

Ό παπα-Λευτέρης ψιθύρισε με μεγάλη συγκίνηση: «Εισελεύσομαι εις τον οίκον σου, προσκυνήσω προς Ναόν Άγίον σου εν φόβω...». Προχωρεί γρήγορα, δεν χρονοτριβεί Εντοπίζει το χώρο στον όποιο βρισκόταν το Ιερό και ή Αγία Τράπεζα. Βρίσκει ένα τραπεζάκι, το τοποθετεί σ' αυτή τη θέση, ανοίγει την τσάντα του, βγάζει όλα τα απαραίτητα για τη Θεία Λειτουργία, βάζει το πετραχήλι του και αρχίζει.
Ευλογημένη ή Βασιλεία του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν, αποκρίνεται ό Ταγματάρχης Λιαρομάτης και ή Θεία Λειτουργία στην Άγια-Σοφιά έχει αρχίσει. Μακάρι να μας αξιώσει ό Θεός να την ολοκληρώσουμε, σκέφτονται όλοι, και σταυροκοπιούνται με κατάνυξη. Οί αξιωματικοί μοιάζουν να τα 'χουν χαμένα, όλα έγιναν τόσο ξαφνικά και φαίνονται απίστευτα Ή Θεία Λειτουργία προχωρεί κανονικά. Ή Άγια-Σοφιά ύστερα από 466 ολόκληρα χρόνια ξαναλειτουργείται!

Ό παπα-Λευτέρης συνεχίζει.Όλα γίνονται ιεροπρεπώς, σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας. Ακούγονται τα «ειρηνικά», το «Κύριε ελέησον», «ό Μονογενής Υιός και Λόγος του Θεού...», πού γράφτηκε από τον ίδιο τον Ιουστινιανό με την προσταγή και την φροντίδα του οποίου χτίστηκε και ή Άγια-Σοφιά. Ακολουθεί ή Μικρή Είσοδος, το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ...», ό Απόστολος από τον Ταξίαρχο Φραντζή και το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα από τον παπα-Λευτέρη. Χρέη νεωκόρου εκτελεί ό Υπολοχαγός Νικολάου. Στο μεταξύ ή Άγια-Σοφιά αρχίζει να γεμίζει με Τούρκους.

Ό παπα-Νουφράκης δεν πτοείται και συνεχίζει. Οί άλλοι κοιτάζουν σαστισμένοι πότε τον ατρόμητο παπά και πότε τους Τούρκους, πού μέχρι εκείνη τη στιγμή παρακολουθούν σιωπηλοί μη μπορώντας ίσως να πιστέψουν στα μάτια τους, γιατί αυτό πού γινόταν εκείνη την ώρα μέσα στην Άγια-Σοφιά ήταν πραγματικά κάτι το απίστευτο. Μετά το Ευαγγέλιο ακολουθεί το Χερουβικό από τον Ταγματάρχη Λιαρομάτη, ενώ ό παπα-Λευτέρης τοποθετεί το αντιμήνσιο πάνω στο τραπεζάκι, για να κάνει την Προσκομιδή. Οί Τούρκοι συνεχώς πληθαίνουν. Οί ώρες είναι δύσκολες, αλλά και! ανεπανάληπτες, επικές.

Ό παπα-Νουφράκης συνεχίζει. Βγάζει από την τσάντα ένα μικρό Άγιο Ποτήριο, ένα δισκάριο, ένα μαχαιράκι, ένα μικρό πρόσφορο κι ένα μικρό μπουκαλάκι με νάμα. Με ιερή συγκίνηση και κατάνυξη κάνει την προσκομιδή, ενώ ό Λιαρομάτης συνεχίζει να ψάλει το Χερουβικό. Όταν ολοκλήρωσε την Προσκομιδή, στρέφεται στον Υπολοχαγό Νικολάου, του λέει ν' ανάψει το κερί για να ακολουθήσει ή Μεγάλη Είσοδος. Ό νεαρός Υπολοχαγός προχωρεί μπροστά με το αναμμένο κερί και ακολουθεί ό παπάς βροντοφωνάζοντας: «Πάααντων ημών μνησθείη Κύριος ό Θεός...». Στη συνέχεια ακ! ολουθούν οι «Αιτήσεις»» και το «Πιστεύω», το όποιο είπε ό Φρατζής .

Στο μεταξύ ή Άγια-Σοφιά, έχει γεμίσει με Τούρκους κι ανάμεσα τους υπάρχουν και πολλοί Έλληνες της Πόλης, πού βρέθηκαν εκεί αυτή την ώρα και παρακολουθούν με συγκίνηση τη λειτουργία, χωρίς να τολμούν να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα τους «δια τον φόβον των Ιουδαίων» δηλαδή των Τούρκων. Μόνο κάποιες στιγμές δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυα, πού τρέχουν από τους οφθαλμούς τους και για να μην προδοθούν φροντίζουν και τα σκουπίζουν πριν γίνουν «πύρινο» ποτάμι και τότε ποιος θα μπορούσε να τα συγκρατήσει.

Ή Λειτουργία στο μεταξύ φτάνει στο ιερότερο σημείο της, την Αναφορά. Ό παπα-Λευτέρης, με πάλλουσα από τη συγκίνηση φωνή, λέει: «Τα Σα εκ των Σων, Σοι προσφέρομεν κατά πάντα και δια πάντα».Όλοι οί αξιωματικοί γονατίζουν και ή φωνή του Ταγματάρχη Λιαρομάτη ακούγεται να ψέλνει το «Σε υμνούμεν, Σε ευλογούμεν, Σοι ευχαριστούμεν, Κύριε, και δεόμεθά Σου, ό Θεός ημών». Σε λίγη ώρα ή αναίμακτη θυσία του Κυρίου μας έχει τελειώσει στην Άγια-Σοφιά, ύστερα από 466 ολόκληρα χρόνια!! Ακολουθεί το «Άξιον εστίν», το «Πάτερ ημών», το «Μετά φόβου Θεού πίστεως και! αγάπης προσέλθετε» και όλοι οί αξιωματικοί πλησιάζουν και κοινωνούν τα Άχραντα Μυστήρια. Ό παπα-Λευτέρης λέει γρήγορα τις ευχές και ενώ ό Λιαρομάτης ψέλνει το «Είη το όνομα Κυρίου ευλογημένον...» καταλύει το υπόλοιπων της Θείας Κοινωνίας και απευθυνόμενος στον Υπολοχαγό Νικολάου του λέει: «Μάζεψε τα γρήγορα όλα και βαλτά μέσα στην τσάντα»,Ύστερα κάνει την Απόλυση! Ή Θεία Λειτουργία στην Άγια-Σοφιά, έχει ολοκληρωθεί. Ένα όνειρο δεκάδων γενεών Ελλήνων έχει γίνει πραγματικότητα. Ό παπα-Νουφράκης και οι τέσσερις αξιωματικοί είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν και να επιστρέψουν στ ο πλοίο. Ή Εκκλησία όμως είναι γεμάτη Τούρκους, οί όποιοι έχουν αρχίσει να γίνονται άγριοι, επιθετικοί συνειδητοποιώντας τι ακριβώς είχε συμβεί. Ή ζωή τους κινδυνεύει άμεσα.

Όμως δε διστάζουν, πλησιάζει ό ένας τον άλλο, γίνονται «ένα σώμα», μια γροθιά και προχωρούν προς την έξοδο.Οί Τούρκοι είναι έτοιμοι να τους επιτεθούν, όταν ένας Τούρκος αξιωματούχος παρουσιάζεται με την ακολουθία του και τους λέει: «Ντουρούν χέμεν» (αφήστε τους να περάσουν). Το είπε με μίσος. Θα ήθελε να βάψει τα χέρια του στο αίμα τους, όμως εκείνη τη στιγμή έτσι έπρεπε να γίνει, αυτό επέβαλαν τα συμφέροντα της πατρίδας του, δεν ήταν χρήσιμο γι' αυτούς να σκοτώσουν τώρα πέντε Έλληνες αξιωματικούς μέσα στην άγια Σοφιά. Δεν ξεχνά ότι στ' ανοιχτά της Πόλης βρίσκονται δυο ετοιμοπόλεμες Ελληνικές Μεραρχίες κι ακόμη ότι ή Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ουσιαστικά υπό την επικυριαρχία των νικητών του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στους οποίους βέβαια δεν συμπεριλαμβάνονται οι Τούρκοι. Στο άκουσμα αυτών των λόγων οι Τούρκοι υποχωρούν. Ό παπα-Νουφράκης και οί άλλοι αξιωματικοί βγαίνουν από την Άγια-Σοφιά κατευθυνόμενοι προς την προκυμαία, όπου τους περιμένει ή βάρκα. Ένας μεγαλόσωμος Τούρκος τους ακολουθεί, σηκώνει ένα ξύλο και ορμά για να χτυπήσει τον παπα-Νουφράκη. Διαισθάνεται, ξέρει οτι αυτός ό παπάς είναι ό εμπνευστης, ό δημιουργός αυτού του γεγονότος. Ό ηρωικός παπάς σκύβει για να προφυλαχθεί, αλλά ό Τούρκος καταφέρνει και τον χτυπά στον ώμο. Λυγίζει το σώμα του από τον αβάσταχτο πόνο, όμως μαζεύει τις δυνάμεις του, ανασηκώνεται και συνεχίζει να προχωρεί.

Στο μεταξύ ό Ταγματάρχης Λιαρομάτης και ό Λοχαγός Σταματίου αφοπλίζουν τον Τούρκο, πού είναι έτοιμος για να δώσει το πιο δυνατό κι ίσως το τελειωτικό χτύπημα στον παπά. Ήδη, πλησιάζουν στη βάρκα. Μπαίνουν όλοι μέσα.

Ό Κοσμάς μαζεύει τα σχοινιά και αρχίζει γρήγορα να κωπηλατεί. Σε λίγο βρίσκονται πάνω στο ελληνικό πολεμικό πλοίο ασφαλείς .και θριαμβευτές. Βέβαια ακολούθησε διπλωματικό επεισόδιο και οί «σύμμαχοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, ό οποίος αναγκάστηκε να επιπλήξει τον παπα-Λευτέρη Νουφράκη. Όμως κρυφά επικοινώνησε μαζί του και «τον επαίνεσε και συνεχάρη τον πατριώτη ιερέα, πού έστω και για λίγη ώρα ζωντάνεψε μέσα στην Άγια-Σοφιά τα πιο ιερά όνειρα του Έθνους μας». Αυτό ήταν σε γενικές γραμμές το ιστορικό της Θείας Λειτουργίας πού έγινε ύστερα από 446 χρόνια στην Άγια-Σοφιά από τον ηρωικό παπα-Λευτέρη Νουφράκη. Σίγουρα οι περισσότεροι Νεοέλληνες το αγνοούμε.

Τα σχόλια της Εβδομάδας

Αλλη μία "ωραία" ημέρα στην Γκατζολία.

Ο Φού , ο Μπού , η Μπουμπού και όποιος αντέξει....!!

13 Σεπτεμβρίου 2010, 20:59

 

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σημβαίνει διότι ή στραβά αρμενίζουμε ή στραβός είναι ο γυαλός..!! Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει το "Τηγάνι" .Σήμερα όλα πήγαν στραβά , και πώς να μην πάνε άλλωστε άν έχεις τον Φού πάνω απο το κεφάλι σου να σου υπενθυμίζει πότε "τελειώνεις". Δεν είναι ψυχοφόρο; (που πήγε το μυαλό σας , θέλω να ξέρω...)

Από την μια  ο Μπού με τα φοβιστικά του σύνδρομα και τις ανασφάλειες και από την άλλη η Μπουμπού με τα ρόζ site και το σκουλαρίκι στην μύτη ,με έχουν βάλει στην μέση και βαράνε όλοι μαζί.... Δεν ξέρω τι να κάνω…!! Εχω πέσει σε απόγνωση . Δεν μπορώ να εκφραστώ αλλά θέλω πολύ να εφαρμόσω τεχνικές πλαστικοποίησης , έτσι για να κλείσουν μερικά στόματα….
Καλά έκαναν οι Σπαρτιάτες και πετούσαν ότι άχρηστο στον ΚΑΙΑΔΑ . Πολύ σοφό.. Στο κάτω κάτω της γραφής χάρη τους έκαναν. 
Θα ήθελα πολύ να δω πώς ο «Σπαρτιάτης» θα φέρει την πολυπόθητη αλλαγή.! Τι είδους αλλαγές θα γίνουν και ποιοι θα πεταχτούν στην «αιώνια πυρά». Ισως τελικά όλα να γίνονται για την μεγάλη ταινία με τίτλο : «Η μπουμπού στην χώρα του ποτέ». Αν νομίζουν ότι ξέρουν που θα πάνε είναι γελασμένοι οικτρά .! Εδώ ο κόσμος καίγεται και η Μπουμπού χτενίζεται. Όλα τα καταστήματα κλείνουν , ακόμα και το «Χοιροστάσιο» στην γωνία του κεντρικού δρόμου της Γκατζολίας έκλεισε και αυτό. Εγώ δεν το είχα πάρει χαμπάρι ,το έμαθα πολύ αργότερα από τον ξεροτήγανο . Ο τύπος που το είχε νόμιζε πως είχε πελάτες αλλά τελικά αποδείχτηκαν να έχουν μυαλό «ποντικιού». Τι να κάνεις δεν μπορείς να τα έχεις και όλα σε αυτήν την ζωή.

Τελικά κατάλαβα πώς πρέπει να γίνεις «σακουλιάρης» για να περισώσεις την αξιοπρέπειά σου σε αυτήν την ζωή.Για παράδειγμα ,δεν μπορεί να αφήνεις την Μπουμπού ατιμώρητη επειδή κάθε λίγο και λιγάκι ανάβει το τσιμπούκι. Κάτι πρέπει να κάνεις…!! Να καταφύγεις στην βία ; όχι ποτέ .. τότε τι να κάνεις; Μα φυσικά να ρουφιανέψεις. Την ρουφιανιά πολύ αγάπησαν , τον ρουφιάνο όμως κανένας. Όλα έχουν και κάποιο τίμημα στην Γκατζολοζωή. Στο κάτω κάτω της γραφής δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πούνε οι «άλλοι». Και «αυτοί» βουτιγμένοι στα σκατά είναι .

Το παράδοξο όμως είναι άλλο…πώς γίνεται να δουλεύεις στην υπηρεσία σου και ξαφνικά να διακτινίζεσαι στο σπίτι για κουτσομπολιό και καφέ με τον γείτονα που σημειωτέων κάνει και αυτός το ίδιο…!! Μήπως φοράς πολλούς «σταυρούς» στον λαιμό και ξορκίζεις τα κακά πνεύματα; Εγώ πάντως έναν σταυρό φοράω και τον έχω από την βάπτισή μου. Δώρο της Νουνάς μου. Δεν έχω λεφτά να πάρω άλλον. Τι να τον κάνω άλλωστε, ένας μου φτάνει και μου περισσεύει. Είναι αλήθεια ότι μου πέρασε από το μυαλό να βάλω υποψηφιότητα για να μπω στο Γκατζολοσυμβούλιο , έτσι για τους «μπω στο μάτι» αλλά στην ιδέα ότι θα καταντήσω σαν τον Φού και τον Μπού , τρόμαξα πολύ…. Αρε Μπού με τα φοβιστικά σου..!! 

 

Πάω να πάρω μερικά ζαμπονοπιτάκια απο τον Σιαμαίο και τα ξαναλέμε.... 

 

06/10/2010 από Αρχαίο..!!

Σήμερα ξύπνησα κάπως περίεργα θα έλεγα και από το πρωί με τριγύριζαν διάφορες σκέψεις ..!! Θα τις μοιραστώ μαζί σας.!

Σκεφτόμουν πώς να πάρω εκδίκηση για τον ψυχολογικό πόλεμο που μου έκανα οι Γκατζολίτες. Σίγουρα η πρώτη που θα την «φάει» άσχημα θα είναι η Μπουμπού , για ότι έχω υποφέρει τον Χειμώνα που πέρασε. Σαν καπνιστή  ρέγκα γυρνούσα στο σπίτι και καθημερινά έκαμνα μπάνιο. Αν μη τι άλλο το ηλεκτρικό ρε παιδιά…νισάφι να γίνει . Τώρα όμως με το Saving Box που αγόρασα από τους Κινέζους θα ξενοιάσω μια για πάντα. Τέλος πάντων , έχει ο καιρός γυρίσματα…
Ο Γκατζολόκαιρος με έχει νταουνιάσει και νοιώθω ότι πρέπει να αρχίσω να παίρνω να πάνω μου διότι με την καινούργια μου μετάθεση , θέλω να βλέπω θετικά τον ερχομό του Σπαρτιάτη. Μεγάλη επιρροή αυτός ο Σπαρτιάτης ..!!!

Δεν αντέχω καθόλου τους Γκατζόλιδες. Ηρθε σήμερα επάνω ο πρόεδρος της «Μπουρδελοποίησης» και μου φάνηκε κάπως… Καλός άνθρωπος ,δεν λέω αλλά μου φαίνεται πως η «βάρκα» του μπάζει νερά.Ο Φού έλειπε και έτσι ματαιώθηκε η συνεδρίαση. Το κακό είναι πως δεν ενημέρωσαν κανέναν . Αστα να πάνε. Σιγά μην νοιάζονταν για τον υπόλοιπο κόσμο, λες και είναι αυτοί και κανένας άλλος. Μάλλον αυτό είναι νοοτροπία όλων γενικά των Γκατζόλιδων. Τι να πώ δεν ξέρω…

Πάω να πάρω μία λαδόπιτα από τον «Παιδεραστή» και τα ξαναλέμε…!!

 

27/04/2016 από Αρχαίο..!!

 

 Καλημέρα σας ,

Σας έλειψα ; ααααααααααααα δεν νομίζω…Χμμμμ θα δούμε …!!!
Αποφάσισα να ξαναγράψω έτσι για να γεμίσουμε την σελίδα με μακακίες και πάλι..!!! Χι χι…

Καταρχήν να πω πως ο «Σιαμαίος» έκλεισε εδώ και 3 χρόνια διότι δεν άντεξε την Οικονομική Σκληρότητα και την γκρίνια των Γκατζολιτών. Έτσι από «Σιαμαίος» έγινε σκέτο «…μαίος» κλείνοντας το ένα μαγαζί…!! Έπειτα έκλεισε και το άλλο και κράτησε ολόκληρο το όνομα…Πάντως οι «κουρούμπες» του έμειναν στην ιστορία της Γκατζολόπολις.!
Από την άλλη ο «Παιδεραστής» συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του με τα πιτσιρίκια να στήνονται κάθε πρωί έξω από την πόρτα του σχηματίζοντας μια τεράστια ουρά…!!
Μα καλά ο κόσμος τρελάθηκε ; δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει! Ισως να πουλάει φθηνότερα άλλα δεν έμεινε και κανένας άλλος που να κάνει την ίδια δουλειά και έτσι είναι περιζήτητος στο Γκατζολοχώρι.

Ο Φού και ο Μπού έφυγαν από την δουλειά παίρνοντας μία παχουλή σύνταξη ( αν και αυτό παίζεται ακόμα….) και έτσι μας άδειασαν την γωνία και ξαναβρήκαμε την ησυχία μας. Η Μπουμπού πλέει σε πελάγη ευτυχίας διότι και εκείνη δεν τους συμπαθούσε πολύ …κατά βάθος όμως….Γκατζολοχωριανοί είναι ρε…τι περιμένεις; Γκατζόλος Γκατζόλου μάτι δεν βγάζει..!! Τι να πει κανείς; Αστα να πάνε καλύτερα..
Η Μπουμπού όμως έχει καλή ψυχούλα και ώ του θαύματος σταμάτησε το κάπνισμα…!!! Καλά εεεεεεε θα ανάψω μια τεράστια λαμπάδα στον Άγιο Μάμα.

Τον τελευταίο χρόνο είχε γίνει της Αγίας Μετακόμισης ….Μας μετακόμισαν τουλάχιστον 3 φορές μέσα σε τρείς μήνες…έλεοοοοοοοοοοοοος δεν αντέχω να κουβαλώ σαν χαμάλης τους σκασμένους φάκελους της «Μπουρδελογραφικής» Υπηρεσίας από το ένα κτήριο στο άλλο και από τον ένα όροφο στον άλλο….κορμί είναι αυτό και θα λειώσει επιτέλους.! Ευτυχώς δεν είμαι πλέον μαζί με την Μπουμπού, μας χώρισαν κατά την διάρκεια της τελευταίας μετακόμισης και έτσι έμεινα μόνος . Όμως άρχισα να έχω στερήσεις διότι δεν έβλεπα την Μπουμπού. Μάλλον μάγια μου είχε κάνει διότι μου έλειπαν πολύ οι αγκαλίτσες και τα φιλάκια που δίναμε ξεδιάντροπα  μπροστά στον κόσμο.

Τώρα είμαι εν ώρα κρίσης και απελπισίας στο γραφείο και προσπαθώ να βρώ τρόπο να ξεκουμπιστώ από το Γκατζολοχώρι αλλά πρέπει να φυλήσω κατουρημένα βρακιά  και να χαϊδέψω μεταξωτούς κώλους και δεν έχω καμία όρεξη για τίποτα από τα δύο. 
Τα λεφτά δεν φτάνουν ούτε για τσιγάρα και ο «Μαυραγορίτης Ψυχών» ζήτησε και άλλη αύξηση στα εισιτήρια μεταφοράς προσωπικού με αποτέλεσμα να κόψω και το κάπνισμα , έλα που δεν το είχα αρχίσει καν αλλά λέμε τώρα …Σήμερα το πούλμαν ήταν κόκκινο από μέσα με πουά καθίσματα σαν πασχαλινό αυγό έμοιαζε αλλά η καφρίλα των οδηγών δεν είχε τελειωμό … πάλι  η μηχανή μούγκριζε σαν ξαναμμένη γκόμενα αφού το φρένο είναι πολυτέλεια και η μηχανή παμπάλαια…!! Οι οδηγοί είναι κάτι ξεπεσμένοι μπεκρήδες με το ένα πόδι στον τάφο και το άλλο στο γκάζι…Θεός φυλάξη ημάς..!! Κάθε πρωί κάνω 7 σταυρούς και 8 ροχαλητά στο πήγαινε και 17 σταυρούς  22 ροχαλητά στο έλα . Θα αγιάσω λίαν συντόμως.

Αγιες μέρες έρχονται καλέ , πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά με σηκωμένο το ηθικό , ακμαιότατο, και με πολύ δόση σχιζοφρένειας. Από την μια ο «Τσίπας» καλά έκανε και επέβαλε τα οικονομικά «λανγαλίερς» στις τσέπες μας  και από την άλλη ο «Τσακαβράκας» χώνει όλο και πιο βαθιά το … στην τσέπη του πισινού μας , που πήγε το μυαλό σας δεν ξέρω…χμμμμ ! Ειδωμεν …!!!