Arxaios.net

 

 

 

 

internet

 

 

Το διαδίκτυο γιγάντωσε.Μαζί του όμως γιγάντωσαν και τα ηλεκτρονικά εγκλήματα που γίνονται κάτω από την μύτη αθώων πολιτών – χρηστών οι οποίοι δεν έχουν την απαιτούμενη εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας. Εμπιστεύονται οποιοδήποτε πρόγραμμα κάνουν εγκατάσταση χωρίς να εξετάσουν την προέλευσή του. Βεβαίως οι περισσότεροι πολίτες είναι απλοί χρήστες οι οποίοι μπαίνουν στον ιστόχωρο αγνοώντας τους κινδύνους που παραμονεύουν.
Η μεγαλύτερη πληγή του διαδικτύου είναι το αχανές και ανεξέλεγκτο σχήμα που έχει πάρει εδώ και πολλά χρόνια με την ανάπτυξη της τεχνολογίας.
Το διαδίκτυο έχει πάρει το σχήμα της Λερναίας Ύδρας με εκατομμύρια μηχανήματα (Η/Υ) να συνδέονται  μεταξύ τους έτσι ώστε το κυνήγι των κακόβουλων χρηστών να γίνεται όλο και πιο δύσκολο διότι ξέρουμε πολύ καλά πώς όταν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής κλείσει τότε στην θέση του έχουν ταυτόχρονα ανοίξει πολλοί άλλοι…. Το διαδίκτυο όπως όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρακολουθείται στενά από κάποιες ομάδες ανθρώπων. Οι ομάδες αυτές έχουν στην διάθεσή τους φοβερές τεχνολογίες και σίγουρα είναι οι κατασκευαστές των πρωτοκόλλων που χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο.Δεν αναφέρομαι στους Χάκερς , ούτε στους Κράκερς οι οποίοι δεν είναι τίποτα άλλο από εμάς ή εσάς τους χρήστες με καλύτερη κατανόηση και ευρηματικότητα στις τεχνολογίες του διαδικτύου. Δεν είναι αυτοί που κινούν τα νήματα στο διαδίκτυο μια και πού τις περισσότερες φορές τους δίδεται η γνώση για καταστροφή ή προειδοποίηση σαν ένα μέσω συμμόρφωσης για τους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.Και οι ίδιοι είναι θύματα του συστήματος, ένα σύστημα σάπιο και σαθρό πάνω στο οποίο δεν μπορείς να στηριχτείς.Ετσι λοιπόν υπάρχει ένας μόνο κανόνας στην κοινότητα του διαδικτύου : «you can run but you cannot hide» , δηλαδή «μπορείς να τρέξεις αλλά δεν μπορείς να κρυφτείς». Οι χάκερς παίζουν αυτό το κρυφτούλι εδώ και χρόνια με το «σύστημα».Πώς όμως μπορείς να τα βάλεις με «κάποιους» που ελέγχουν την ροή δεδομένων από ψηλά; Τα πάντα λοιπόν ελέγχονται στο διαδίκτυο και μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία γι αυτό. Γιατί όμως θέλουν να μας ελέγχουν; Γιατί μας έχουν δώσει αυτή την τεχνολογία αφού είχε ξεκινήσει ως το υπερ-όπλο του στρατού σε ότι αναφορά τις επικοινωνίες; Σε λίγο το Internet θα γίνει τόσο απαραίτητο στην ζωή μας που δεν θα μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτό.Οτι πληροφορία θές είναι εκει μέσα.Επίσης έχει και μεγάλη παραπληροφόρηση.Σκουπίδια υπάρχουν παντού, γιατί όχι και εδώ; Σε λίγα χρόνια δεν θα χρειαζόμαστε τον ιατρό μας , θα έχουμε το Internet.Δεν θα χρειαζόμαστε τα βιβλία αφού έχουμε τα e-books.Δεν θα χρειαζόμαστε τους φίλους μας , αφού τους έχουμε on-line 24 ώρες το 24ώρο.Δεν θα πηγαίνουμε για ψώνια στα μαγαζιά , αφού ο υπολογιστής μας θα παραγγέλνει ότι χρειαζόμαστε από το διαδίκτυο.Δεν θα πηγαίνουμε σινεμά αφού όλες τις ταινίες θα τις κατεβάζουμε και θα τις βλέπουμε on-line…..δεν θα ……..Πολλά από αυτά γίνονται στις μέρες μας και χαμπάρι δεν έχουμε πάρει….!!!!Αλήθεια θα κάνω την μεγάλη ερώτηση: «Τι θα γίνει αν μία μέρα όλα αυτά καταστραφούν; Χαθούν όλες οι πληροφορίες και καταστραφούν όλοι οι δίσκοι από έναν έξυπνο ιό ; Όταν δεν θα υπάρχει Internet πλέον ;»
Πολλοί άνθρωποι θα χάσουν την δουλειά τους , άλλοι θα αυτοκτονήσουν αφού η εξάρτηση θα είναι μεγάλη .Aλλοι  πάλι δεν θα μπορούν να ζήσουν διότι θα είχαν μάθει σε έναν εικονικό κόσμο και άλλοι πάλι θα χαρούν πολύ που θα ξεκολλήσει η ανθρωπότητα από αυτό το βασανιστήριο. Ναι υπάρχει και η άλλη άποψη , η αντίπερα όχθη……οι άνθρωποι εκείνοι που δεν γνωρίζουν τι είναι κυβερνοχώρος …. Άλλωστε το λέει και η Ελληνική λέξη : κυβερνο-χώρος «Κάποιοι» κυβερνάνε εκεί!