ΚΑΚΤΟΙ.

Χρήσιμες συμβουλές για το ρόλο των εποχών στην ανάπτυξη των κάκτων


Οι κάκτοι βρίσκονται σε ανάπαυση το χειμώνα και όταν οι θερμοκρασίες είναι πάρα πολύ υψηλές το καλοκαίρι.

Κατά την εποχή της ανάπαυσης, οι κάκτοι δεν αναπτύσσονται και βρίσκονται σε μία κατάσταση νάρκης. Έτσι, εάν τους προσθέσετε νερό κατά την περίοδο αυτή, δε θα απορροφηθεί από το φυτό και θα έχει ως αποτέλεσμα να σαπίσουν οι ρίζες του.

Το χειμώνα δεν ποτίζω καθόλου τους κάκτους μου και μένουν έξω ακόμη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού χρειάζεται κάποιο πολύ αραιό πότισμα μόνο (κάθε δύο εβδομάδες).

Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, όχι μόνο δεν πρέπει να αποφεύγονται, αλλά πρέπει να επιδιώκονται καθώς απαιτούνται για την παραγωγή λουλουδιών την άνοιξη. Καλή χειμερινή θερμοκρασία θεωρείται κάτω από τους 15 ή 10 βαθμούς Κελσίου και μέχρι 8. Ωστόσο, οι περισσότεροι δικοί μου έχουν μείνει έξω και με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Υπάρχουν, όμως, και εξαιρέσεις. Βρείτε το όνομα του κάκτου σας και αναζητήστε τυχόν ειδικές πληροφορίες. Σημαντικός παράγοντας για να αντέξουν τις χαμηλές θερμοκρασίες είναι το χώμα των φυτών να είναι απολύτως στεγνό.

Εάν δεν μπορείτε να αφήσετε τους κάκτους σας έξω σε κάποιο μπαλκόνι, επιλέξτε κάποιο δωμάτιο που δεν έχει θέρμανση, ή τουλάχιστον, έχει χαμηλότερη θερμοκρασία από το υπόλοιπο σπίτι.

Όταν έρθει η άνοιξη και εξαλειφθεί ο κίνδυνος παγωνιάς, μπορείτε να "ξυπνήσετε" τα φυτά, ψεκάζοντάς τα με λίγο νερό. Με τον τρόπο αυτό θα πάρουν κάποια λίγη υγρασία χωρίς να διατρέχουν τον κίνδυνο να σαπίσουν και θα αισθανθούν ότι μπορούν να ξεκινήσουν τον θερινό τους κύκλο. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται και ξεσκόνισμα του δέρματός τους που είναι απαραίτητο για να αναπνέουν.

 

 

quote.... Φυτά Εσωτερκού χώρου .... unquote

 

ΓΕΝΙΚΑ.


Στα αρχικά Μενού υπάρχουν λεπτομέριες που αναφέρονται τα χαρακτηριστικά, οι ιδιότητες, αλλά και η φροντίδα που απαιτούν τα πιο δημοφιλή φυτά υγείας στην ελληνική αγορά, ώστε να επιλέξετε εκείνα που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες σας.

Arxaios.net