ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ.

Τα δάση αποτελούν τους πνεύμονες του πλανήτη μας και τα φυτά εσωτερικού χώρου, τους πνεύμονες του σπιτιού μας. Οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ ανακάλυψαν τις δυνατότητες των φυτών εσωτερικού χώρου κι εμείς τα βάλαμε στα σπίτια μας για υγεία, αλλά και για οικονομία. 
Καταβροχθίζουν  τη ρύπανση και απορροφούν τους επικίνδυνους τοξικούς ρύπους, ενώ διατηρούν την υγρασία στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να μην αισθανόμαστε πτώση της θερμοκρασίας και να μην ανεβάζουμε τον θερμοστάτη. Οι μικρές οπές στα φύλλα των φυτών, λένε οι αστρογεωπόνοι μπορούν να απορροφήσουν τους επικίνδυνους τοξικούς ρύπους. Ασπίδα για τους ρύπους αποτελούν τα φυτά σε όποιο χώρο κι αν τα τοποθετήσουμε.

Οι κάκτοι, τα φυτά της ανδρείας και της αντοχής, όπως και η αλόη, το φυτό της σοφίας και της ακεραιότητας, μπορούν να τοποθετηθούν στο γραφείο ή σε όποιο άλλο χώρο του σπιτιού, έχει οθόνες υπολογιστών και τηλεοράσεις, ή και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, ώστε να απορροφήσουν την ακτινοβολία που εκπέμπουν, φιλτράροντας τον αέρα που αναπνέουμε.
Όλα τα φυτά συμβάλλουν στο φιλτράριμα του αέρα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να μειώσουν τους ρύπους σε ποσοστό 75%. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, συντελούν στη βελτίωση της υγείας μας. Μπορούν να μειώσουν κατά 25 με 30% τα κρυολογήματα, τον ερεθισμένο λαιμό, το βήχα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα.
Ο κισσός, το φυτό που συμβολίζει τη φιλία, ο πόθος, το αναρριχόμενο αυτό φυτό, με πλούσιο και μεγάλο φύλλωμα, σε σχήμα καρδιάς, αλλά και το σπαθίφυλλο, που είναι ανθεκτικό και ανθίζει περιστασιακά όλο το χρόνο, μπορούν να εξολοθρεύσουν όλες τις χημικές ουσίες που διαχέουν τα ξύλα. Μπορούν να διακοσμήσουν την κουζίνα μας, το σαλόνι και την τραπεζαρία μας, φιλτράροντας τον αέρα από τη φορμαλδεϋδη των ξύλινων επίπλων μας.
Στο μπάνιο, οι άσχημες μυρωδιές και οι αναθυμιάσεις αμμωνίας, μπορούν να μειωθούν στο ελάχιστο, εάν τοποθετήσουμε ένα γιούκα, ή κάποιο είδος φοίνικα, όπως το τσύκα και το ρομπελίνη.
Στο υπνοδωμάτιο συγκεντρώνεται μονοξείδιο του άνθρακα, γιατί παραμένουμε εκεί πολλές ώρες, με κλειστά παράθυρα, με αποτέλεσμα να μην αερίζετε ο χώρος. Το λουλούδι της μεγαλοπρέπειας, η ορχιδέα, μπορεί να καθαρίσει την ατμόσφαιρα, όπως και το τυχερό μπαμπο΄πυ και άλλα φυτά, που παρέχουν υγρασία, απορροφώντας έως και το 96% του μονοξειδίου του άνθρακα.
Τα φυτά εσωτερικού χώρου μειώνουν την αρτηριακή πίεση και το άγχος, βοηθούν στη συγκέντρωση και βελτιώνουν τη μνήμη, ευνοούν την ηρεμία και τη χαλάρωση, απορροφούν το θόρυβο και τη σκόνη, βοηθούν ακόμη τους ασθενείς για ταχύτερη ανάρρωση με λιγότερα φάρμακα.
Εξίσου ευεργετικά σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού, είναι ακόμη το φιλόδενδρο, η ζέρμπερα, που συμβολίζει την αθωότητα, το αγλαόνημα, που μπορεί να ευδοκιμήσει ακόμη και σε ημισκότεινους χώρους, αλλά και οι δράκαινες που υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία.
Τα φυτά εσωτερικού χώρου συντελούν στη βελτίωση του ευ ζην μας. Το μόνο που ζητούν από εμάς είναι φροντίδα και αγάπη όπως άλλωστε κι όλα τα φυτά.

quote.... Φυτά Εσωτερκού χώρου .... unquote

 

ΓΕΝΙΚΑ.


Στα αρχικά Μενού υπάρχουν λεπτομέριες που αναφέρονται τα χαρακτηριστικά, οι ιδιότητες, αλλά και η φροντίδα που απαιτούν τα πιο δημοφιλή φυτά υγείας στην ελληνική αγορά, ώστε να επιλέξετε εκείνα που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες σας.

Arxaios.net