ΕΧΙΝΑΚΙΑ.

Το φυτό αυτό έχει ροζ φύλλα όπως στην φωτογραφία και άλλοτε φορές είναι ανοιχτό  ροζ  προς το άσπρο. Φτάνει τα 140 εκατοστά σε ύψος και πρωτο-βρέθηκε  στην Βόρεια Αμερική από μία φυλή Ινδιάνων και για αυτό και το αποκαλούν το «φυτό των Ινδιάνων» . Χρησιμοποιούνταν για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές του ως το κατεξοχήν φάρμακο κατά των λοιμώξεων και κυρίως του αναπνευστικού. Χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα κατά των λοιμώξεων του φάρυγγα  όποτε αποτελεί ένα σύγχρονο όπλο κατά της σημερινής γρίπης των χοίρων.Στην Ευρώπη έγινε γνωστό το 1930 .
Το όνομα ECHINACEA προέρχεται από την Ελληνική λέξη "εχινός", που σημαίνει "θαλάσσιος αχινός" καθώς και "σκαντζόχοιρος" (γενικά, αυτόν που φέρει αγκάθια).Εχει αγκάθια ανάμεσα στα άνθη του τα οποία και διατηρεί και μετά την αποξήρανσή  του.
Από τους Ινδιάνους χρησιμοποιήθηκε κατά των δαγκωμάτων των φιδιών , κατά των ιώσεων παντός μορφής , κατά των δερματικών προβλημάτων όπως ψωρίαση αλλά η  δράση του  είναι κυρίως αντιοξειδωτική και αντιβιοτική. 
Μπορούμε να το προμηθευτούμε από ομοιοπαθητικά μαγαζιά αλλά και από βιταμινούχα παρασκευάσματα. Σε συνδυασμό με την βιταμίνη C θωρακίζει και προστατεύει τον οργανισμό μας από οποιαδήποτε μορφής γρίπη. Δεν έχει παρενέργειες διότι δεν είναι τοξικό.

quote.... Φυτά Εσωτερκού χώρου .... unquote

 

ΓΕΝΙΚΑ.


Στα αρχικά Μενού υπάρχουν λεπτομέριες που αναφέρονται τα χαρακτηριστικά, οι ιδιότητες, αλλά και η φροντίδα που απαιτούν τα πιο δημοφιλή φυτά υγείας στην ελληνική αγορά, ώστε να επιλέξετε εκείνα που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες σας.

Arxaios.net