ΑΣΤΕΙΑ -ΓΕΛΙΟ


Το γέλιο κάνει καλό στην ζωή μας.

Πιστεύεις ότι η λογική και η επιστήμη μπορούν να εξηγήσουν πράγματα όπως η αγάπη και το γέλιο;


Ναι, σε μεγάλο βαθμό, αλλά όπως και οτιδήποτε απαιτεί εμπειρία, η εσωτερική οπτική,ή εσωτερικό βίωμα, δεν μπορεί να αναχθεί στην οπτική κάποιου τρίτου.Δηλαδή το πως εγώ βιώνω μια κατάσταση, δεν μπορώ να το ανάγω σε κάτι άλλο που έχει βάση το πως βιώνετε εσείς μια κατάσταση.Τα συναισθήματα και η διάθεση μπορούν να μελετηθούν επιστημονικά αλλά υπάρχει πάντα το υποκειμενικό στοιχείο μέσα το οποίο υπερβαίνει την επιστήμη.Δεν υπερβαίνει όμως και την φύση.Στο κέντρο του προβλήματος αυτού βρίσκεται η φύση της ανθρώπινης συνείδησης.Η επιστήμη δεν γνωρίζει ποιά είναι η φύση της συνείδησης οπότε και δεν μπορεί να την ερευνήσει.Το πρόβλημα αυτό βασάνιζε και βασανίζει τους φιλοσόφους σε όλους του αιώνες.Απο τον Πλάτωνα και τον "κόσμο των ιδεών" μέχρι τους σημερινούς ερευνητές της τεχνητής νοημοσύνης.Υπάρχουν όμως σήμερα αξιόλογες προσπάθειες,όπως η θεωρία των μικροσωλινίσκων (MT's) του Δημήτρη Νανόπουλου, που επιχειρούν να δώσουν πειστικές απαντήσεις.Η υποκειμενική εμπειρία δεν υπερβαίνει την φύση και το να νομίζει κάποιος ότι επειδή κάτι δεν μπορεί να αναχθεί σε κάτι άλλο, έχει ανοίξει μια πόρτα προς το υπερφυσικό, είναι κατά την γνώμη μου αυταπάτη.

Στείλτε.e-mail ..>>

Ερχονται και καινούργια...!!!

Ενημέρωση: 13 Σεπτεμβρίου 2010

FUN from Arxaios.net

 


Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα ανέκδοτα....!!! Κλίκ Εδώ

 

Δείτε σε τι έχω αδυναμία.......!!!! Κλίκ Εδώ


Το γέλιο είναι όντως μεταδοτικό, σύμφωνα με νέα έρευνα. Επιστήμονες έδειξαν ότι ο ήχος και μόνο του γέλιου διεγείρει την ίδια περιοχή του εγκεφάλου του ακροατή που ενεργοποιείται όταν χαμογελά.

 

«Φαίνεται ότι είναι αλήθεια: Γέλα και όλος ο κόσμος θα γελάσει μαζί σου», λέει μία από τους συντάκτες της μελέτης, η Sophie Scott από το University College του Λονδίνου. Η έρευνα δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος του Journal of Neuroscience.

Επίσης γνωστή είναι η μεταδοτικότητα τόσο του γέλιου όσο και της κακοδιαθεσίας.

Η νευρική αντίδραση στον εγκέφαλο που προκαλείται αυτόματα στα άτομα που ακούνε ευχάριστους ήχους, είναι μία ακόμη μορφή μιμητικής συμπεριφοράς που βοηθά τους ανθρώπους να αλληλοεπιδρούν κοινωνικά και να δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους. «Συνήθως συναντάμε θετικά συναισθήματα, όπως γέλιο ή επευφημίες, σε ομαδικές καταστάσεις».